Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Očišćene četiri lokacije u Kozarskoj Dubici: Postavljene kante i koševi za skladištenje plastike (Foto)

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, dm drogerie markt je tokom 2022. godine podržao realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt „Svijet zavoli – otpad odvoji“ Osnovne škole „Vuk Stefan Karadžić“ iz Kozarske Dubice.

U sklopu projekta su uređene i od otpada očišćene četiri lokacije, dva dječija igrališta, kej i prostor oko škole te su postavljene kante i koševi za skladištenje plastike.

„Osim akcije čišćenja navedenih lokacija u kojoj su učestvovali učenici osmih i devetih razreda, imali smo i edukaciju o važnosti zaštite životne sredine i važnosti reciklaže. Naučili smo da, uz pravilno odlaganje i reciklažu, otpad može biti ponovo korišten, te na taj način štitimo naše prirodne resurse koji nisu beskonačni. Sve više učenika se odaziva i oni već sada uviđaju probleme koji nastaju u našem ponašanju prema prirodi i nude rješenja“, izjavila je Katica Smiljanić, koordinatorica projekta.

Projekt „Svijet zavoli – otpad odvoji“ jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM. Kampanja se realizuje već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače i ekološke projekte.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow