Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Održan dvadeseti Međunarodni sajam kolekcionarstva i antikviteta “Denarius 2021” 

Dvadeseti Međunarodni sajam kolekcionarstva i antikviteta “Denarius 2021” Gradiška održan je danas na platou ispred Kulturnog centra Gradiška. Sajam je otvorio menadžer Grada Gradiška Bojan Vujinović.

Predsjednik Udruženja kolekcionara i ljubitelja istorije “Denarius” Alen Mešić rekao je da je sajam ove godine organizovan u saradnji sa Upravom grada Gradiška i “Oldtajmer klubom” Gradiška.

“Svoje kolekcije na sajmu je izložilo oko 40 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije među kojima je i podmladak Denariusa, a mi smo danas organizovali i radionice za djecu sa ciljem da im približimo kulturnu baštinu kako bi je oni sutra mogli njegovati i čuvati”, rekao je Mešić.

Na ovogodišnjem sajmu ostvarena je saradnja udruženja “Denarius” sa Centralnom bankom BiH.

Trezorista Centralne banke BiH Mirza Mehanović rekao je da ova banka podržava sve promocije konvertibilne marke i ovom prilikom uručio je udruženju “Denarius”, povodom 20 godina Centralne banke, jubilarni milenijski set, prigodnu kovanicu i novčanicu.

Predsjednik Oldtajmer kluba Gradiška Siniša Damjanić rekao je da su na sajmu građani mogli vidjeti oko 15 automobila među kojima je najstariji oldtajmer iz 1966. godine u vlasništvu Rajka Ercega.

“U budućnosti planiramo daljnju saradnju sa Denariusom, ali i da organizujemo veće oldtajmer skupove koji bi imali za cilj da turistički predstave naš grad. Obišli bi razne turističke destinacije koje nudi Gradiška i okolina”, rekao je Damjanić.

Kolekcionar iz Bačke Palanke Predrag Kolarski strastveni je kolekcionar papirnog novca sa prostora bivše Jugoslavije. On je istakao da je popunio svoju kolekciju, ali da ipak obilazi sajmove po regionu jer se mogu pronaći rjeđi primjerci novčanica.

Svoju kolekciju lego kockica i figura predstavio je osmogodišnji Matej Ćulibrk. On je rekao da ima mnogo lego kockica i da voli da pravi figure. Na sajmu je predstavio lego avione, automobile, kamione, ali i Star wars kolekciju.

Izvor: radiogradiska.com | Autor: G.Vlainić
7,300FansLike
456FollowersFollow