Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Održan “Forum za bezbjednost građana grada Gradiška”

U sali za sjednice Skupštine grada Gradiška, 30.01.2023. godine, održana je sjednica “Foruma za bezbjednost građana grada Gradiška”, na kojem je prisustvovao načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić i inspektor iz Odjeljenja policije Darko Novaković.

Na Forumu je usvojen Zapisnik sa konstitutivne sjednice Foruma održane 02.07.2021. godine, a razmatrana je i informacija o stanju bezbjednosti na području grada Gradiška za 2022. godinu, te je jedna od tema Foruma bila i kretanje migranata na teritoriji grada Gradiška i uticaj migrantske krize na bezbjednost građana.

Foto: PU Gradiška

Konstatovano je da je na području grada Gradiška stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou, te da su policijski službenici Policijske uprave Gradiška preuzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti održali povoljno stanje bezbjednosti i u pogledu zaštite građana i njihove imovine od lica koja migriraju preko teritorije grada Gradiška.

Takođe, zaključeno je i da su sve institucije grada Gradiške dale doprinos u održavanju pozitivne bezbjednosne situacije povodom migrantske krize.

Zajednički je ocijenjeno da će se dosadašnja uspješna saradnja između policije i lokalne zajednice nastaviti i u narednom periodu, kroz otvoren dijalog o zajedničkim očekivanjima, potrebama i eventualnim problemima, a sve u cilju održavanja i unaprijeđenja dostignutog nivoa međusobnih odnosa i bezbjednosti.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
458FollowersFollow