Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Održan Forum za bezbjednost građana grada Gradiška

U sali za sjednice Skupštine grada Gradiška, danas je održana sjednica Foruma za bezbjednost građana grada Gradiška, na kojem je prisustvovao načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić i inspektor iz Odjeljenja policije Darko Novaković.

Na Forumu je usvojen Zapisnik sa konstitutivne sjednice Foruma održane 02.07.2021. godine, a razmatrano je i o stanju bezbjednosti na području grada Gradiška gdje je zajednički konstatovano da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou, jer u posmatranom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela koja bi izazvala uznemirenost građana, a procenat ukupne rasvijetljenosti, kao i po nepoznatom izvršiocu je na visokom nivou.

Takođe, konstatovano je da je kretanje migranata na teritoriji grada Gradiška u odnosu na isti period 2020. godine u smanjenju, te da policijski službenici Policijske uprave Gradiška preuzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti a kako bi održali povoljno stanje bezbjednosti u pogledu zaštite građana i njihove imovine od lica koja migriraju preko teritorije grada Gradiška.

Zajednički je ocjenjeno da će se dosadašnja uspješna saradnja između policije i lokalne zajednice nastaviti i u narednom periodu, kroz otvoren dijalog o zajedničkim očekivanjima, potrebama i eventualnim problemima, a sve u cilju održavanja i unaprijeđenja dostignutog nivoa međusobnih odnosa i bezbjednosti.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow