Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Održan prijem kod gradonačelnika za predstavnike vjerskih zajednica

“Grad Gradiška nastavlja tradiciju multietničke lokalne uprave koja njeguje saradnju predstavnika crkvi i vjerske zajednice na području Gradiške”, istakao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić na današnjem tradicionalnom prijemu predstavnika crkvi i vjerske zajednice i dodao da je upravo ta različitost iskorištena kao dodatna snaga u cilju razvoja Gradiške i boljeg života svih njenih građana.

„Imamo dobru saradnju sa predstavnicima vjerskih zajednica i nastojimo da u skladu sa svojim mogućnostima podržavamo njihove projekte“, naglasio je Adžić i dodao da je opredjeljenje gradske uprave da se ta saradnja i razumijevanje nastave i u narednom periodu.

Glavni imam Medžlisa Islamske vjerske zajednice u Gradišci Zejnil Latifović rekao je da je današnji prijem potvrda dobre saradnje i dodao da su odnosi vjerskih zajednica sa gradskom upravom na zavidnom nivou.

Arhijerejski namjesnik gradiški protojerej stavrofor Gojko Slijepčević zahvalio se gradskoj upravi na razumijevanju i dobroj saradnji i dodao da svakodnevno rade na unapređenju te saradnje.

„Radujem se što smo danas ovdje zajedno na kraju godine. Mi smo upućeni jedni na druge, da sarađujemo uz razumijevanje, toleranciju i uzajamnu ljubav“, istakao je Slijepčević.

Upravitelj župe u Gradišci i Dolini, Predrag Ivandić ocijenio je da je saradnja katoličke crkve i gradske uprave, ali i drugih vjerskih zajednica, na području Gradiške dobra i izrazio nadu da će ta saradnja biti još bolja.

Izvor: radiogradiska.com | S.Vidović
7,100FansLike
431FollowersFollow