Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Održana sjednica Savjeta za obrazovanje i zapošljavanje Grada Gradiška

U srijedu, 02. juna 2021. godine, u prostorijama Gradske uprave grada Gradiška održana je 1. vanredna sjednica Savjeta za obrazovanje i zapošljavanje Grada Gradiška u 2021. godini.

Sastanku su prisustvovali članovi Savjeta, koga čine predstavnici privrednih subjekata, obrazovnih institucija, Zavoda za zapošljavanje – Biro Gradiška, inspekcije rada i Gradske uprave, kao i gosti – načelnik Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte, Danijela Miletić i predstavnici Razvojne agencije Gradiška – RAGA.

Na sjednici su razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda:

  • Prezentacija Javnog poziva za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje, koji je objavljen u okviru projekta LEP 2;
  • Postupanje po inicijativi preduzeća TIKT manufaktura d.o.o., u vezi uvođenja dva nova zanimanja u obrazovni proces Republike Srpske i
  • Razno.

Na sjednici je izvršena prezentacija Javnog poziva za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje, koji je objavljen u okviru projekta LEP 2.

Isto tako, Savjet je jednoglasno podržao dvije inicijative, i to:

  1. Inicijativu preduzeća TIKT manufaktura d.o.o. Gradiška, da JU Tehnička škola Gradiška započne sa aktivnostima vezanim za uvođenje dva nova zanimanja – Tehničar za robotiku i CNC operater i
  2. Inicijativu JU Srednja stručna i tehnička škola Gradiška, pod nazivom: Inicijativa za upis učenika svih šest struka u okviru jedne školske godine, primjenom člana 31. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj: 41/18, 35/20 i 92/20).

Na sjednici je konstatovana neophodnost da se učine dodatni napori na unaprijeđenju saradnje na relaciji privredni subjekti, tržište rada, inspekcijski organi i obrazovne institucije, a sve u cilju povećanja zaposlenosti i usklađivanja obrazovne politike sa potrebama privrede grada Gradiška.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
441FollowersFollow