Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Oglasila se Poreska uprava RS o hapšenju njihovih službenika

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je da podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala, a u vezi sa današnjim hapšenjem tri službenika njihovog Područnog centra Banjaluka zbog sumnje da su počinili krivična djela.

“Poreska uprava Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, po nalogu Tužilaštva, dostavlja potrebne podatke i informacije, a u vezi sa radom tri službenika Poreske uprave Republike Srpske, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela”, naveo je Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske.

Kako dodaje, po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom, biće odlučeno i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika.

“Jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave RS, pored borbe protiv sive ekonomije, je i suzbijanju korupcije i kriminala tako da smo veoma odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome. Poreska uprava RS i ovom prilikom poziva građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave RS, na šta ćemo veoma efikasno i brzo reagovati”, naveo je Maričić.

Izvor: Nezavisne
7,300FansLike
457FollowersFollow