Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Oglasili se iz banjalučkog Tropica zbog sporne fotografije s miševima

Nakon što se juče na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se vide miševi u vitrini među pitama, oglasio se i market Tropic.

Na svojoj Facebook stranici napisali su da su po saznanju navedenog izvršili detaljan pregled cjelokupnog odjela pekare prilikom čega, kako tvrde, nisu ustanovili prisustvo glodara niti njihove tragove.

“Po hitnom postupku pozvali smo akreditovanu firmu da izvrši dodatnu deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju, iako je posljednja izvršena svega 6 dana ranije, te ista nije utvrdila prisustvo glodara niti njihove tragove”, kažu iz Tropica.

Navode da je izvršen inspekcijski nadzor od strane Odsjeka za inspekcijske poslove Grada Banja Luka prilikom kojeg, takođe, nije utvrđeno prisustvo glodara niti njihovi tragovi.

“Sprovodimo redovne aktivnosti deratizacije, dezinsekcije i dezinfekcije te kontrole svih naših objekata, mnogo češće (šest puta učestalije) i temeljnije nego što nam Zakon nalaže. Takođe, objekti su nam predmet čestih internih kontrola i redovnih kontrola inspekcije, zbog čega možemo garantovati visok nivo bezbjednosti hrane”, naglašavaju iz ovog marketa.

Kažu da tople vitrine u njihovim marketima rade na visokoj temperaturi od 65°C, što, kako navode, nisu pogodni uslovi za kontaminaciju.

“Pored svega prethodno navedenog i činjenice da ozbiljno shvatamo bezbjednost i zdravstvenu ispravnost hrane u našim marketima, preventivno ćemo zatvoriti odjel pekare u Tropic centru Banja Luka, od petka, 10.02.2023. godine, kako bismo angažovali sve raspoložive interne i eksterne resurse u cilju temeljnog pregleda, čišćenja i rekonstrukcije odjela. Takođe, detaljno ćemo revidirati svoje interne procedure za higijenu da, kao i do sada, možemo garantovati potpunu bezbjednost hrane svojim kupcima”, odlučili su u Tropicu.

Izvor: Mondo
7,200FansLike
457FollowersFollow