Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Otvoreno pismo Dodiku, Viškoviću i Stanivukoviću: Traže zabranu LGBT aktivnosti u Banjaluci

Nakon najave “Bh. povorka ponosa” da će 18. marta u Banjaluci biti prikazan film “Pride” uz propratni program, muziku i razgovor, reagovala je organizacija Srbsko Sabranje Baštionik.

Kako su saopštili na društvenim mrežama, Baštionik i još 12 nevladinih organizacija su u zajedničkom otvorenom pismu zatražili od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića da u okviru svojih vlaštenja ne dozvole nikakvo okupljanje.

Navode i da ne žele da se upuštaju u polemike i daju pažnju “onima koji je ne zaslužuju”, ali da zato očekuju od pomenutih institucija Republike Srpske i Grada Banjaluka konkretne odgovore.

Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

“Obraćavamo Vam se povodom agresivne, provokativne i uvredljive najave dolaska tzv. ‘Povorke ponosa’ u Banjaluku 18.03. ove godine. Ove najave dolaze od organizacija sa sjedištem u Sarajevu, kao i organizacija iz Banjaluke, finansiranih iz budžeta stranih agentura tj. vladinih i nevladinih organizacija.

Pod maskom borbe za ljudska prava i demokratiju ove organizacije se zalažu za degradiranje tradicionalnih, hrišćanskih, istinskih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti, moralnih normi i zdravih temelja na kojima počiva svako društvo.

Znajući za pogubnu ideologiju i praksu ovih pokreta, posebno promovisanje ovakvog životnog stila među maloljetnicima, smatramo da ovakve aktivnosti u našem gradu i Republici Srpskoj treba preduhitriti – spriječiti na vrijeme, kako bismo izbjegli neželjene posljedice po sve nas.

Mi, dole potpisane organizacije, uvažavamo privatnost i slobodu izbora ( 1. Kor 6,12. ‘Sve mi je dozvoljeno, ali mi nije sve na korist’), ali smo protivni javnom promovisanju ovakvih ideja LGBT i drugih organizacija u javnom prostoru, gdje bez ikakvog nadzora i usmjeravanja tome mogu biti izloženi oni nama i svakom društvu najbitniji – naša djeca.

Stoga, zahtijevamo:

od Grada Banjaluka – zabranu korišćenja javnih prostora i objekata pod gradskom nadležnošću za ovakve skupove i aktivnosti.

od Vlade Republike Srpske – sprečavanje okupljanja, isticanja i promovisanja simbola koji vrijeđaju vjerska, moralna i identitetska osjećanja i slobodu stanovnika Banjaluke i Republike Srpske.

od Predsjednika Republike Srpske – iznalaženje dugoročnog rješenja zaštite porodičnih, duhovnih i tradicionalnih vrijednosti kroz zakonsku regulativu.

Smatrajući da dijelimo zajedničke stavove, očekujemo od Vas razumijevanje, podršku i prihvatanje naših zahtjeva”, navodi se u otvorenom pismu 13 nevladinih organizacija.”

Izvor: bl-portal.com
7,200FansLike
457FollowersFollow