Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ovo su policajci koji su izvukli starca iz Crkvene (Foto)

“Stariji čovjek je pokušavao da se uz žile popne na obalu, ali nije mogao. Donji dio tijela mu je bio u vodi, bio je izmoren i puno je drhtao, jedva je izgovorio kako se zove.”

Ispričao je to za “Nezavisne” banjalučki policajac Duško Dimić, koji je svojim herojskim podvigom sa kolegom Ognjenom Marjanovićem spasio život 83-godišnjem V.K.

Nesrećni muškarac je šetajući slučajno upao u rijeku Crkvenu u banjalučkom naselju Lauš.

Sve se desilo u subotu oko 10.45, kada su prolaznici policiji dojavili da se u koritu Crkvene nalazi stariji čovjek.

Prema prijavi, starac je upao u vodu koja nije toliko duboka, ali zbog strmog i klizavog betonskog korita čovjek nije mogao da izađe te je dozivao upomoć.

Kada su policajci izašli na teren uočili su da se premoreni, promrzli i uplašeni stariji muškarac drži za žilu drveta da se ne utopi.

Policajac Dimić je tada odlučio da ne čeka vatrogasce, koji su bili pozvani, već da odmah reaguje.

Plašeći se da će se starac, koji je već bio na izmaku snage, do dolaska vatrogasaca utopiti, hrabri policajac je sišao u korito rijeke i obuhvatio ga rukama.

“Moj radni kolega Ognjen Marjanović koji je bio na obali je našao drvenu paletu, koju mi je spustio u korito rijeke. Nju sam naslonio malo u rijeku, a malo na tu strmu kosinu pa sam ga obuhvatio oko pasa kako bih lice podigao iznad nivoa vode. Držao sam ga tako što je bio ispred mene, naslanjajući se na moje noge do dolaska vatrogasaca”, rekao je hrabri policajac Dimić.

Prema njegovim riječima, kada su došli vatrogasci jedan od njih je sišao u korito i spustili su merdevine. Potom su oni uz pomoć užeta izvukli muškarca van korita.

O svemu je odmah obaviještena Služba hitne medicinske pomoći Banjaluka, koja je čovjeku koji je imao hipotermiju ukazala ljekarsku pomoć te ga prevezla u UKC RS, gdje je zbrinut.

Nesrećni muškarac, dok je razgovarao sa policajcima, rekao je da je on mještanin pomenutog naselja koji je tog jutra šetao te se slučajno okliznuo i upao u Crkvenu.

Izvor: Nezavisne | Autor: Ljiljana Radić
6,700FansLike