Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ovo su pravila i preporuke za izvođenje muzike uživo

U Republici Srpskoj od juče je dozvoljeno organizovanje muzike uživo na otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata za smještaj, ishranu i piće, a Institut za javno zdravstvo RS je izdao i preporuke za organizaciju.

Izvođenje muzike uživo se može organizovati u toku radnog vremena objekta, ali u ukupnom trajanju od maksimalno pet časova, za pripremu, nastup i završetak.

Svaki ugostiteljski objekat mora voditi evidenciju muzičara za svaki dan kada je muzika uživo organizovana (evidencija obuhvata ime i prezime i kontakt telefon).

Prilikom dolaska u ugostiteljski objekat muzičarima se mjeri temperatura i obistom se vodi evidencija. Osobe koje imaju povišenu temperaturu vraćaju se kući.

Muzičari koji imaju simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, respiratorni simptomi kao kašalj i kratak dah, bol u grlu, malaksalost, bol u mišićima, dijareju, povraćanje…) ili kod kojih postoji sumnja ili potvrđena COVID-19 infekcija, kao i oni koji su bili u kontaktu sa osobama sa sumnjom ili potvrđenom COVID-19 infekcijom ne smiju učestvovati u izvođenju muzike u ugostiteljskim objektima.

Za vrijeme boravka u ugostiteljskom objektu, uključujući dolazak i odlazak, muzičari treba da održavaju fizičku distancu od najmanje dva metra, kako između sebe tako i prema gostima kao i da sprovode pravilnu higijenu ruku.

Za vrijeme odmora muzičari moraju poštovati fizičku distancu od dva metra, kao i maksimalan broj osoba koji može sjediti za jednim, odnosno dva stola.

Između bine (prostora za izvođenje muzike) i stolova potrebno je obezbijediti udaljenost od četiri metra. Bina treba da bude tolike površine da se obezbijedi fizička distanca od dva metra između muzičara – jedan muzičar na četiri metra kvadratna.

Prilikom izvođenja muzike nije dozvoljeno kretanje muzičara van bine.

Jačina zvuka muzike koja se izvodi treba da bude tolike jačine da omogućava normalan govor među osobama koje sjede za jednim stolom bez potrebe da se primiču jedni drugima.

Jačina zvuka benda je prosječna vrijednost 95 dB, maksimalna vrijednost u „piku“ 125 dB, a odgovorna osoba iz benda treba da periodično mjeri i koriguje jačinu zvuka.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Nataša Telebak
7,300FansLike
456FollowersFollow