Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ovo su rezultati akcije “Fugitive” koju su sproveli pripadnici gradiške policije (Foto)

Protiv osam osumnjičenih u akciji “Fugitive” juče je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen izvještaj od strane Policijske uprave Gradiška.

Njih pet su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i biće ispitani od strane postupajućeg tužioca, jedno lice je na izdržavanju kazne zatvora, jedno u pritvoru, dok se za jednim licem traga.

U toku akcije, juče je uhapšen i Bojan Č. iz Banjaluke koji nije sproveden u Tužilaštvo.

Kako su saopštili iz OJT Banjaluka, izvještaj je dostavljen protiv Rađević Srđana (22) iz Gradiške i Rađević Saše (47) iz Gradiške, Blažević Vlatka (47) iz Travnika, Popovac Dragana (52) iz Gradiške, te Trninić Stefana (29) iz Gradiške zbog sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivično djelo Omogućavanje uživanja opojnih droga.

Osumnjičena lica koja su takođe obuhvaćena pomenutim izvještajem su: E.D. (39) iz Gradiške, koji se nalazi se u bjekstvu, E.Ž. (27) iz Gradiške, koja se nalazi na izdržavanju kazne zatvora i G.D. (55) iz Gradiške, koji se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH.

Iz Tužilaštva ističu da su osumnjičena lica uhapšena u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, PU Banja Luka, PU Gradiška i MUP-a Srednjebosanskog kantona.

“U vremenskom periodu od sredine 2020. godine do dana 20.12.2022. godine, osumnjičena lica su  vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge marihuana i kokain korisnicima na području Banjaluke i Gradiške”, rekli su iz OJT Banjaluka.

Nakon ispitivanja osumnjičenih lica, a u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obaviještena.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow