Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Ozvaničen završetak radova u ulici Kozarskih brigada (Foto)

Završeni su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice i uređenja prostora u dijelu ulice Kozarskih brigada u Gradišci.

Ove aktivnosti Gradska uprava je realizovala u saradnji sa Razvojnim programom ujedinjenih nacija (UNDP), kroz projekat „Unapređenje efikasnosti lokalnih usluga“ –  PIPLS, kojeg finansira Švredska, a implementira UNDP, u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Kozarskih brigada

Prezentacijom rezultata navedenog projekta u prostorijama Gradske uprave Gradiška, predstavnici Grada Gradiška, izvođača radova i UNDP-a su ozvaničili uspješan završetak aktivnosti.

Kozarskih brigada

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić naglasio je da Grad ima višegodišnju uspješnu saradnju sa UNDP-om.

„Najznačajnija dobrobit ovog projekta ogleda se u poboljšanju dostupnosti javnih usluga građanima i privrednicima Gradiške“, rekao je Adžić i dodao da je putem projekta obezbijeđena i materijalna dobit, 90 000 KM, što čini dio ukupne investicije koja iznosi 600 000 KM.

Voditelj projekta „Unapređenje efikasnosti lokalnih usluga – PIPLS“ Maja Smrzlić  naglasila je da je grad Gradiška, među 18 partnerskih jedinica uključenih u implementaciju ovog projekta, ostvario izuzetne rezultate u realizaciji projektnih aktivnosti i na taj način obezbijedio bespovratna sredstva za realizaciju ove investicije.

Takođe je najavila da će UNDP i u narednoj godini, kroz projekat PIPLS, biti partner Gradišci na sličnim projektnim aktivnostima.

Osim adaptacije dijela ulice Kozarskih brigada, koja je ranije bila opterećena, posebno zbog saobraćanja prema zdravstvenim ustanovama, izgrađen je parking prostor sa 26 mjesta i više od 400 metara biciklističke staze, uređen i proširen parkovski prostor, te obezbijeđeni i drugi pripadajući sadržaji.

Izvor: RTVG
6,700FansLike