Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Palili otpad na njivi, požar zahvatio šumu javnog preduzeća u Gradišci

“Policijskoj stanici Gradiška, 10.04.2021. godine oko 19:35 časova, prijavljeno je da u mjestu Jablanica, grad Gradiška, gori šuma u vlasništvu javnog preduzeća”, saopštili su danas iz PU Gradiška.

Požar je ugašen od strane Profesionalno vatrogasne jedinice Gradiška, a uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika PU Gradiška. Utvrđeno je da je požar izazvan paljenjem otpada na obližnjoj njivi od strane nepoznatog lica, a koji se proširio na šumu javnog preduzeća u kojoj je izgorjelo nisko rastinje, te je došlo do oštećenja mladih stabala raznog drveća.

Osumnjičen i uhapšen S.B. iz Gradiške

Policija je identifikovala i pronašla lice S.B. iz Gradiške, koje se sumnjiči za krivično djelo “Izazivanje opšte opasnosti”.

“O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv lica S.B. nakon kompletiranja predmeta OJT Banjaluka dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, navedeno je u saopštenju.

Apel građanima

Policijska uprava Gradiška još jednom apeluje na građane da se pridržavaju zakonskih odredbi, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora i ne uništavaju prirodu, jer mala nepažnja može imati velike posljedice.

“PU Gradiška će u okviru svojih ovlaštenja preduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozili živote i zdravlje ljudi i pričinili materijalnu štetu”, zaključuje se u saopštenju PU Gradiška.

Gradiskalive.com
7,300FansLike
458FollowersFollow