Cookie Consent by Free Privacy Policy website

“Pekar” optužen za krijumčarenje migranata, otkriven kod Gradiške

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Duška Maletića (38) zvanog Pekar, koja ga tereti za krijumčarenje migranata, u čemu je, kako je saopšteno, otkriven kod Gradiške.

Optužen je da je u dogovoru sa njemu poznatim osobama na području Sarajeva preuzeo grupu od 18 ilegalnih migranata, državljana Avganistana i jednog državljanina Turske, sa namjerom da ih preveze prema granici sa Hrvatskom, a radi njihovog daljeg odlaska na područje zemalja EU.

“Optuženi je znao i bio svjestan da migranti ne ispunjavaju uslove za zakonit prelazak državne granice, usljed nedostatka putnih isprava sa važećim vizama te dozvola za zakonit ulazak i boravak u zemljama Evropske unije”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Kako dodaju, optuženog su otkrili policajci Granične policije BiH na širem području Gradiške, kada su u vozilu kojim je upravljao, otkriveni ilegalni migranti.

“Optuženi se tereti da je u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, pokušao omogućiti prelazak 18 osoba preko državne granice, a koje nisu ispunjavale ulove za zakonit prelazak granice sa teritorije BiH na teritoriju Hrvatske, na mjestu koje nije predviđeno za zakonit prelazak državne granice, čime je počinio krijumčarenje ljudi”, ističu iz Tužilaštva BiH i dodaju da je optužnica proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Izvor: Nezavisne | Foto: Granična policija
7,200FansLike
457FollowersFollow