Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Penzioner uplatio 100 maraka pomoći premijeru Republike Srpske (Foto)

Stevan Marić penzioner iz Banjaluke, borac prve kategorije i ratni vojni invalid, uputio je pismo predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću, u kome novčanu pomoć borcima od 100 KM on poklanja predsjedniku Vlade RS.

Banjalučki odbornik Saša “Medo” Lazić objavio je ovo pismo na društvenim mrežama, a možete ga pročitati u nastavku:

Novčana pomoć za premijera

“Premijeru Viškoviću,

Koliko si mi muke priredio i dalje priređuješ, pa i ovim današnjim poniženjem sa novčanom pomoći za borce u iznosu od 100 KM. Oduzeo si mi čak i mogućnost protokolarnog obraćanja sa “Poštovani” ili “Gospodine”. Prvo se zaslužuje, a sa drugim se rađa i na žalost kod tebe je to izostalo.

Premijeru kada tebe nije sramota za sve nedaće i zlo koje si ličnim činjenjem ili ne činjenjem priredio građanima Republike Srpske posebno nama borcima onda mene sramota da mi premijer ima tako malu platu 4.200 KM, kako izjavi kod Mate Đakovića, a samo dvadesetak dana poslije naraste na 7.500 KM i opet manja od hiljadu pa moža i više građana RS. E tu sramotu nisam mogao podnijeti i ovu pomoć dostavljam premijeru RS.

I dok ovo čitaš i gledamo se u oči znaj da ti se obraćam i u ime onih Marića i Knežića koji nisu imali priliku da budu živi i upoznati te Luka, Dragan, Vukašin, Mirko. I u njihovo ime vraćam ovu pomoć i kada bi umirao od gladi sa ovim se ne bi pomogao samo da stignem do neba do njih ne okaljan ovom milostinjom.

Kako prihvatiti dobronamjernost, istinoljubivost i čovječnost od čovjeka koji me lišio invalidnine, koji mi uveo karantin 45 dana i lišio me mogućnosti da čestitam 18-ti rođendan jedinom unuku, koji si me poslao deset puta na sud za prekršaje zbog podignute desnice i uzvika “PRAVDA ZA DAVIDA”, zbog koga i danas pod mjerama praćenja. A svakog mjeseca u tvoju kasicu uplaćujem oko 140 KM.

Neću da umrem u oprostu za sve zlo koji si učinio i zato ti poklanjam ovih 100 KM.”

Gradiskalive.com
6,700FansLike