Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Počast sportskoj legendi Gradiške: Za Kozaru dao preko hiljadu golova!

U Gradišci je predstavljena knjiga o Asimu Hadžialagiću, dugogodišnjem fudbaleru „Kozare“ iz Gradiške koji je, odigravši 21 sezonu u ovom klubu, ispisao veliku stranicu gradiškog fudbala.

Autor knjige je Slobodan Borjanović, sportski novinar iz Gradiške. On je za “Srpskainfo” kazao da je nekoliko godina prikupljao građu, naročito dokumente, o sportskoj karijeri Asima Hadžialagića koja je bila impresivna.

“Asim je za FK „Kozara“ odigrao 689 zvaničnih utakmica i postigao 1003 gola, što je apsolutni rekord. Fudbal je bio u njegovom srcu, od kojeg nije odustao ni nakon saobraćajne nesreće, putujući na utakmicu u Kotor Varoš, kada mu je zbog povrede odstranjen jedan bubreg. Ni to ga nije spriječilo da postigne impresivnu kaijeru”, kazao je Borjanović.

Hikmet Hadžialagić, Asimov rođak podsjeća da je Asim igrao vrhunski fudbal u saveznim ligama, a istovremeno radio u preduzeću, u proizvodnji.

Hikmet Hadžialagić

“Sve obaveze on je uspijevao da uskladi i da za sve ima vremena. Do posljednjeg dana života, Asim je bio aktivan, pratio fudbalske utakmice, radio u svojoj krojačkoj radionici”, kazao je Hikmet Hadžialagić.

Asim Hadžialagić je rođen 1928. godine, a preminuo 2020. godine u Gradišci. Potiče iz ugledne i dobrostojeće porodice. Njegov otac je bio imam. Radni vijek proveo je radeći u Kaznenopopravnom domu Stara Gradiška i fabrici namještaja “Radnik” u Gradišci.

Pored toga bavio se fudbalom i cijelu karijeru proveo je u FK “Kozara”, čiji je bio jedan od osnivača. Odbio je pozive vodećih klubova tadašnje Prve lige Jugoslavije. Jedan je od najboljih igrača ovog kluba u njegovoj dugoj i bogatoj istoriji.

Izvor: srpskainfo.com | Milan Pilipović
7,300FansLike
458FollowersFollow