Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Počela proljećna akcija uređenja Gradiške

Sadnjom sadnice bijelog jasena u parku “Kozara” ispred sportske dvorane “Arena” Gradiška zamjenica gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić juče je ozvaničila početak “Proljećne akcije uređenja grada”.

Početku akcije prisustvovali su predstavnici Gradske uprave, KP “Gradska čistoća“, „GreenTank d.o.o.“, članovi Udruženja “Most“ Gradiška i Lokalnog volonterskog servisa Gradiška.

Zamjenica gradonačelnika je istakla da je riječ o tradicionalnoj akciji organizovanoj povodom Dana grada koja ima za cilj uređenje zelenih površina u gradu.

“Danas ćemo u parku kod sportske arene zasaditi 50 sadnica bijelog jasena, a isto toliko podijeliti građanima”, istakla je zamjenica gradonačelnika i dodala da će u narednom periodu biti zasađeno oko 500 sadnica bijelog jasena i da će veći broj biti zasađen u području Agroindustrijske zone u Novoj Topoli.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i građenje Grada Gradiška Saša Subotić istakao je da je Gradiška, u okviru projekta “Posadi svoj hlad“, koji provodi NVO „Zeleni razvojni centar“ iz Bijeljine, dobila sadnice bijelog jasena.

“Cilj projekta je poboljšanje vazduha u urbanim sredinama“, naglasio je Subotić i dodao da se u mnogim gradovima BiH malo pažnje posvećuje ozelenjavanju gradskih javnih površina zbog čega je i pokrenut pomenuti projekat. On je dodao da su aktivnosti u okviru projekta usmjerene i prema industrijskim zonama, gdje je takođe planirana sadnja stabala bijelog jasena.

Direktor KP “Gradska čistoća“ Gradiška Željko Bilbija istakao je da su radnici ovog preduzeća još ranije započeli sa aktivnostima proljećnog uređenja grada.

“Nakon prestanka rada Zimske službe rađeno je tupiranje i orezivanje gradskih drvoreda i parkova, a radi se i na uređenju i okopavanju biljaka trajnica, te pripremi zemljišta za proljećnju sadnju cvijeća, kao i uređenju savskog keja i obale rijeke Save”, naveo je Bilbija i dodao da bi sljedeće sedmice trebalo da započnu sadnju lavirinta od lavande.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
458FollowersFollow