Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Počela vakcinacija zdravstvenih radnika u bolnici u Gradišci

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izrazio je zadovoljstvo početkom imunizacije zdravstvenih radnika u Gradišci vakcinom “Sputnjik V” protiv virusa korona, istakavši da je prioritet sačuvati zdravlje onih koji brinu o zdravlju drugih.

Šeranić je naveo da će dio zdravstvenih radnika iz svih bolnica u Republici Srpskoj biti obuhvaćen ovom prvom vakcinacijom, za koju je obezbijeđeno 2.000 doza vakcina za 1.000 ljudi.

On je pojasnio da će se masovna vakcinacija vršiti prioritetno u domovima zdravlja, a da će vakcinalni punktovi biti uspostavljani samo ako se za to ukaže potreba.

“To će definisati sam broj lica koja se budu prijavila za vakcinaciju, a sama masovna vakcinacija će zavisiti i od dinamike pristizanja vakcina. Institut za javno zdravstvo radi na svim predviđenim aktivnostima, završili su do sada obezbjeđenje uslova za hladni lanac za prenos vakcina i nabavku potrošne medicinake oprema koja je neophodna za vakcinaciju”, rekao je Šeranić.

Resorni ministar danas je iskoristio posjetu Bolnici u Gradišci da obiđe radove koji su završeni u okviru rekonstrukcije objektka ove zdravstvene ustanove, te da sa direktorom Rajkom Dodikom razgovara o uspostavljanju Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema u ovoj ustanovi.

Dodik i još 15 zdravstvenih radnika iz kovid odjeljenja primili su danas vakcinu protiv virusa korona, te je istakao da je ubijeđen u njenu efikasnot.

On je naveo da je u kovid odjeljenjima u Bolnice u Gradišci trenutno zbrinuto 46 pacijenata, sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od kojih je po sedam vitalno ugoženo ili na respiratoru.

Načelnik kovid odjeljenja Bolnice Gradiška Branka Milošević rekla je da su vakcine jedno od najvećih dostignuća u borbi protiv virusa korona, koje jedine u ovom trenutku mogu da spase čovječanstvo.

Ona je istakla da je danas primila vakcinu da bi bila primjer svojim saradnicima i pacijentima.

Izvor: Agencije
7,300FansLike
457FollowersFollow