Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Počelo obilježavanje planinarskih staza na Kozari

Na gradiškim obroncima planine Kozare danas su postavljeni prvi putokazi u okviru projekta obilježavanja staza koji će planinarima, ali i svim drugim posjetiocima Krajiške ljepotice olakšati kretanje.

Direktor Gradske turističke organizacije Gradiška Valentina Perić rekla je da su danas obilježene dvije staze, Projsa i prema Gigu.

“Ovaj projekat je realizovan zajedno sa Šumskim gazdinstvom Gradiška i Planinarskim sportskim društvom “Patrija”. Obilježavanje staza je početak naše saradnje, a tokom ove godine planiramo označiti mapirane staze”, rekla je Perićeva i dodala da je vrijednost projekta 10.000KM.

Predsjednik Skupštine grada Gradiška Milenko Pavlović pohvalio je ideju Turističke organizacije koja je podržana i od strane gradonačelnika i Gradske uprave jer je to jedan od prvih koraka ka iskorištavanju turističkih potencijala Gradiške.

“Simbolično je to što se na današnji dan, Dan borbe protiv fašizma, obilježavaju ove staze jer na neki način to je dug onima koji su svoje živote ostavili na ovoj planini”, rekao je Pavlović i izrazio nadu da će što veći broj građana Gradiške, a i šire provoditi više vremena hodajući ovim stazama.

Foto: radiogradiska.com

Predsjednica PSP “Patrija” Stoja Nikšić rekla je da su staze na Kozari markirane planinarskim znacima i da se uz pomoću toga, ali i novih putokaza posjetioci ne mogu izgubiti.

“Bilo bi nam drago da što veći broj ljudi posjeti Kozaru jer ove staze kao i sama planina Kozara, nisu zahtjevne”, rekla je Nikšićeva i dodala je na svakom putokazu naznačena nadmorska visina i vrijeme koje je potrebno za prelazak te staze.

Direktor Šumskog gazdinstva Gradiška, Slavko Španjić rekao je da je ovo preduzeće pomoglo u izboru staza, ali i u tehničkom dijelu oko postavljanja putokaza.

“Staze će biti označene tako da ih planinari mogu bezbjedno koristiti, ali i da ne bi ometali radnike šumarije u njihovom radu”, rekao je Španjić.

Izvor: radiogradiska.com | Autor: G.Vlainić
7,200FansLike
457FollowersFollow