Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Počinje premjer katastarske opštine “Gradiška 2”

Predstavnici Gradske uprave Grada Gradiška i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove održali su juče u Gradišci radni sastanak u sklopu aktivnosti vezanih za početak radova na katastarskom premjeru katastarske opštine „Gradiška 2“, koja je jedna od 14 katastarskih opština obuhvaćenih Srednjoročnim programom poslova premjera i uspostavljanja katastra nepokretnosti za period 2021-2025. godina.

Zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić rekla je da je ovo bio jedan od prvih sastanaka kojem je prisustvovao i izvođač radova katastarskog premjera, gdje je dogovorena dalja dinamika aktivnosti i način obavješatavanja vlasnika nepokretnosti na području katastarske opštine „Gradiška 2“, koja obuhvata osam gradskih i prigradskih mjesnih zajednica, ili njihove dijelove.

Zamjenica gradonačelnika je pozvala sve vlasnike nepokretnosti na navedenom području, i fizička i pravna lica, da obilježe svoje nekretnine.

„Na koji način će obilježiti nekretnine vlasnici će dobiti jasna uputstva od izvođača radova katastarskog premjera“, dodala je zamjenica gradonačelnika Dragana Ilić.

Načelnik Odjeljenja za nadzor u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Milorad Despotović naveo je da je za završetak radova na izradi premjera katastarske opštine „Gradiška 2“ potrebno više od godinu dana.

„Predočićemo građanima šta su njihovi benefiti u ovom procesu ili eventalno šta je to loše ukoliko se ovaj posao ne uradi kako treba. Za sva pitanja vezana za katastarski premjer građanima će na raspolaganju biti naši stručnjaci koji će kontinuirano biti na ovom terenu. Obaveza građana je samo da obilježe svoje parcele, a ostali poslovi su obaveza Republičke uprave“, rekao je Despotović.

Katastarska opština „Gradiška 2“ obuhvata područje omeđeno magistralnim putevima Gradiška – Banjaluka i Gradiška – Kozarska Dubica i obilaznicom Čatrnja – Brestovčina.

Gradiskalive.com
7,100FansLike
431FollowersFollow