Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Počinje rekonstrukcija Edukativnog trening centra

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predstavnik gradiškog preduzeća “MM – konstruktor” Momčilo Majdanac potpisali su danas Ugovor o rekonstrukciji objekta Edukativnog trening centra u selu Subotići koja će koštati oko 380.000 KM.

Adžić je rekao da je namjera da ovaj centar bude namijenjen za obuku pripadnika Civilne zaštite i drugih organizacija koje su uključene u sektor zaštite i spasavanja.

“Cilj nam je da to bude regionalni centar, gdje će biti uključeni Republička uprava civilne zaštite, Vatrogasni savez Republike Srpske i niz drugih organizacija koje učestvuju u eventualno vanrednim situacijama spasavanja ljudi i materijalnih dobara”, naveo je Adžić.

On je dodao da je predviđeno i dalje ulaganje u opremanje Edukativnog trening centra.

Majdanac je naveo da je riječ o rekonstrukciji postojećeg objekta stare škole u selu Subotići koji se nalazi na atraktivnoj turističkoj lokaciji.

Rekonstrukcija ovog objekta, koji se nalazi na planini Kozari, realizuje se u okviru projekta “Sigurni zajedno – Prevencija rizika u prekograničnom području”, koji je sufinansiran sredstvima Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA fondova Evropske unije.

Rok za završetak rekonstrukcije je šest mjeseci, a pripremni radovi će početi za nekoliko dana.

Izvor: radiogradiska.com | M. Malešević
7,300FansLike
458FollowersFollow