Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Počinje suđenje za brutalno ubistvo mladića u Banjaluci

Za 19. maj u banjalučkom Okružnom sudu zakazano je suđenje Banjalučaninu Daliboru Mandiću (37), optuženom za ubistvo sugrađanina Ariela Bogdanovića (28) kojeg je više puta brutalno izbo nožem.

Mandića terete za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način.

Krvavi napad koji je šokirao cijeli region desio se 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova na Bulevaru Srpske vojske u Banjaluci.

Kako se navodi u optužnici, Mandić je pratio Bogdanovića u namjeri da ga ubije.

U optužnici, u kojoj se navode inicijali žrtve i optuženog, stoji da je Bogdanović kobne večeri išao iz pravca Tržnog centra “Delta planet” prema Rebrovačkom mostu, a Mandić je išao za njim.

Mandić je sustigao Bogdanovića u blizini studentskog kampusa i ubo ga nožem u predjelu gornjeg dijela trupa. Bogdanović je trčeći počeo da bježi, a Mandić je potrčao za njim te ga je sustigao nakon što je on prešao kolovoz ulice Bulevar srpske vojske i pao u blizini benzinske pumpe. Mandić je tada Bogdanovića, koji je ležao na asfaltu, nožem ubo osam puta u lijevo rame, lice, vrat i grudi.

Usljed rana i povreda nesrećni mladić je iskrvario nasmrt, a napadač je pobjegao u pravcu Kampusa.

Prema ranijim informacijama iz istrage nakon zločina Mandić je skinuo jaknu i bacio je u kontejner, ali ju je policija naknadno pronašla.

Ovaj brutalan zločin su snimile kamere video nadzora na kome se vidi kako Mandić trči za žrtvom i kako ga ubada nožem čak i kada je pao. Inače, Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj firmi u Banjaluci.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike