Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Podignuta optužnica: Izazvala saobraćajku u kojoj je poginuo vodeničar iz Prijedora (Foto)

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv Slobodanke Pilipović iz Kostajnice jer je iz nehata izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vodeničar Šefik Kenjar iz Kamičana kod Prijedora, a povrijeđene su dvije osobe.

Foto: rtv-kd.com

Optužnicom Pilipovićevoj je na teret stavljeno krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je zakonom zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tragedija se dogodila 23. oktobra 2019. godine oko 9 časova na takozvanoj ”ipsilon” raskrsnici na ulazu u Kozarsku Dubicu, kada je došlo do sudara tri automobila. U sudaru je teško povrijeđena Šefikova supruga Džemila Kenjar, te maloljetna kćerka optužene M.P.

Foto: rtv-kd.com

U optužnici se navodi da je Pilipović ”audijem A4” iz Preobraženske ulice išla prema raskrsnici sa magistralnim putem Kozarska Dubica – Gradiška. Vozila je 77 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h i prilikom ulaska u raskrsnicu nije se zaustavila na znak ”Stop”.

”Ušla je u raskrsnicu, a nije propustila ”ford fijestu” kojom je upravljao Šefik Kenjar. On se iz smjera Gradiške kretao prema Prijedoru magistralnim putem koji je označen kao put s prvenstvom prolaza”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je optužena bila svjesna da na taj način može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi, ali je olako držala da se to neće desiti. Usljed toga, u zoni raskrsnice ”audi A4” je prednjom lijevom stranom udario u prednju lijevu stranu ”ford fijeste”. Od udara ”fijesta” se zarotirala i udarila u bočni dio ”audija A3” koji se kretao iza, a kojim je upravljala Vanja Burazor.

Foto: rtv-kd.com

U udaru, suvozač iz ”fijeste” Džemila Kenjar zadobila je teške povrede opasne po život, dok je njen suprug Šefik zadobio višestruke povrede i preminuo je usljed razdora srca i srčane kese, te krvarenja u lijevu grudnu duplju. Teško je povrijeđena i maloljetna kćerka optužene M.P., koja je bila suvozač u ”audiju A4”.

”Dakle, iz nehata, kao učesnik u saobraćaju, optužena se nije pridržavala saobraćajnih propisa i time je ugrozila javni saobraćaj, te dovela u opasnost živote ljudi, usljed čega je kod jednog lica nastupila smrt čime je učinila krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja”, navodi se u optužnici koju je potvrdio Osnovni sud u Kozarskoj Dubici.

Izvor: ATV
6,700FansLike