Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija na pružnom prelazu u Zalužanima (Foto)

Svi zajedno svjedoci smo nažalost, da ni najsavremenije osiguran putni prelaz na prugama ne može spriječiti nezgode i sačuvati živote, ukoliko ne postoji odgovornost i svijest svakog učesnika u saobraćaju, kada je u pitanju poštovanje zakonskih i saobraćajnih propisa.

I dok su, s jedne strane, Željeznice Republike Srpske već nekoliko puta apelovale i upozoravale na bahate vozače koji svojim vozilima nasilno prolaze kroz rampe, s druge, pak, građani skreću pažnju na dignute rampe u trenucima dok voz prolazi.

Naime, svjedoci smo sve učestalijih saobraćajnih nezgoda na pružnim prelazima koji se dešavaju upravo zbog digunute rampe.

Upravo zbog toga, na pružnom prelazu u Zalužanima, preventive radi, stoji i policija.

Tu su pozicionirani kako bi, umjesto rampe koju kompjuter spušta ili diže u zavisnosti od dolaska voza, upozorili vozače na to da li dolazi voz.

Slučaj iz Ramića

Na pružnom prelazu Ramići, jasno se vidi (fotografija) da voz prolazi i to u trenutku dok je rampa dignuta.

Žena koja sve to fotografisalam, skrenula je pažnju i pozvala na rješavanje ovog problema, kako zbog djece i mještana iz ovom dijela Banjaluke, tako i zbog svih drugih učesnika u saobraćaju, koji, silom prilika, prolaze ovom, trenutno opasnom dionicom.

“Privatnim putem smo došli do informacije da nemaju pružnog radnika i da je stanica policije obaviještena, a mi, građani tog naselja kao i djeca koja idu u školu i svakodnevno prelaze taj prelaz nemamo nikakvu informaciju o tome”, navela je žena.

Ona je dodala da je u oba pravca, na desetine metara, tim dijelom, zaraslo šiblje i šikar.

Izvor: ATV
7,300FansLike
456FollowersFollow