Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija u Gradišci kaznila 28 pijanih vozača

U dane proteklog vikenda na području PU Gradiška realizovana je akcija pojačane kontrole prisustva alkohola kod vozača.

Tokom navedene akcije, 28 vozača sankcionisano je zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod četiri vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 0,30 g/kg, kod 12 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 10 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod dva vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode.

Srbac

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske stanice Srbac, 11.03.2022. godine oko 23,15 časova, u mjestu Povelič, opština Srbac, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke “Fiat” kojim je upravljalo lice A.B. iz Srpca.

Izvršenom kontrolom, utvrđeno je da je lice upravljalo pod dejstvom alkohola neregistrovanim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a na vozilu su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrđeno je da lica ima dug u iznosu od 4.305 KM.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica A.B. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow