Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija u Gradišci kaznila 83 vozača zbog neposjedovanja zimske opreme

Policija u Gradišci juče je realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu posjedovanja zimske opreme.

Tokom navedene akcije, policijski službenici PU Gradiška, ukupno su kontrolisali 152 vozila, kojom prilikom su sankcionisana 124 vozača.

Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 83 vozača sankcionisana su zbog neposjedovanja zimske opreme, a 41 vozač sankcionisan je po ostalim osnovama.

Iz PU Gradiška još jednom podsjećaju sve vozače da je stupanjem na snagu novog “Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima“ propisano, da učesnici u saobraćaju, u periodu od 01. novembra tekuće godine do 01. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, na svojim motornim vozilima moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti u zimskim uslovima.

“Apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korišćenja zimske opreme, i da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilima, kako bi zaštitili sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju”, poručili su iz PU Gradiška.

Gradiskalive.com
6,200FansLike