Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija u Gradišci prezentovala rezultate rada za januar

U Policijskoj upravi Gradiška, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec januar 2022. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić i načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković.

Ukupna rasvijetljenost svih krivičnih djela iznosi 96%

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, te istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u mjesecu januaru 2022. godine evidentirano 25 krivičnih djela, što je za 16.7% manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 30 krivičnih djela, a ukupno su rasvijetljena 24 krivična djela ili 96%, dok je u istom periodu prethodne godine ukupno rasvjetljeno 29 krivičnih djela ili 96.7%.

Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je šest krivičnih djela, od kojih je rasvijetljeno pet krivičnih djela ili 83.3%, dok je u istom periodu prethodne godine po nepoznatom izvršiocu evidentirano 12 krivičnih djela, od kojih je rasvjetljeno 11 krivičnih djela ili 91.7 %.

Javni red i mir

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirano je 19 narušavanja javnog reda i mira što je za 26.7% više u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 15 narušavanja.

Bezbjednost saobraćaja

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 48.6 % ili u odnosu 52:35, a evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima su tri lica smrtno stradala, dok je u istom periodu prethodne godine evidentirana jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica smrtno stradala.

Stanje zadovoljavajuće

Sagledavajući statističke pokazatelje po svim segmentima stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

U toku mjeseca januara 2022. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je devet migranata, a u istom periodu 2021. godine evidentirano je 79 migranta.

Iz saobraćaja je isključeno 67 vozača, od toga, 56 vozača je isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
440FollowersFollow