Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija u Gradišci tokom vikenda kontrolisala 851 vozača

Gradiška policija realizovala je tokom vikenda akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tom prilikom sankcionisan je 31 vozač zbog alkohola, kao i 14 vozača koji su sankcionisani po drugim osnovama.

Iz Policijske uprave Gradiška su saopštili da su policijski službenici kontrolisali i alkotestirali 851 učesnika u saobraćaju.

“Kod tri mlada vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 17 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod osam vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i kod tri vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, a koji su lišeni slobode. Tokom akcije 14 vozača sankcionisano je i po drugim osnovama”, navodi se u saopšenju policije.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve u cilju podizanja svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo”, zaključeno je u saopštenju PU Gradiška.

Gradiskalive.com
7,200FansLike
457FollowersFollow