Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija upala na dvije privatne zabave u vikendicama u Gradišci

“Pripadnici Policijske uprave Gradiška tokom proteklog vikenda otkrili su dvije privatne zabave u vikendicama, na kojima nisu poštovane mjere za suzbijanje pandemije virusa korona”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Naime, najprije je u subotu jedna privatna zabrana otkrivena u vikendici u mjestu Seferovci kod Gradiške.

Dan kasnije, u nedjelju, policija je upala na još jednu zabavu.

“Policijski službenici Policijske uprave Gradiška izvršili su kontrolu jedne vikend kuće u mjestu Brestovčina, Gradiška, gdje je organizovana privatna zabava suprotno mjerama iz zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivično djelo ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije’”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Iz MUP-a dodaju da je i u mjestu Pribinić kod Teslića zailježeno jedno krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije” kada je u ugostiteljskom objektu zatečeno 19 osoba.

Tokom vikenda ukupno je izvršeno 255 kontrola, a osim pomenuta tri Krivična djela zabilježen je i 91 prekršaj po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i sačinjene su 72 službene zabilješke koje će biti dostavljene drugim organima, a u vezi s izvršnim kontrolama.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Nezavisne | Autor: Stevan Lulić
7,400FansLike
458FollowersFollow