Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Policija za pse u Banjaluci imala 112 intervencija

Grad je u sklopu Odjeljenja za inspekcijske poslove i Komunalnu policiju sredinom avgusta dobio Policiju za pse, koja se svakodnevno bavi pitanjima koja se odnose na ove životinje u najvećem gradu Srpske.

Kako su potvrdili iz Odjeljenja, Policija za pse je od formiranja do sada, tačnije za mjesec i po, imala ukupno 112 intervencija.

“Visina kazne koja se izriče vlasniku za nepoštovanje zakonskih obaveza jeste 100 KM”, istakli su iz Odjeljenja.

Dodaju da Policija za pse ima nekoliko nadležnosti, a između ostalog, to su kontrola životnih uslova vlasničkih pasa, čipovanje, vakcinacija protiv bjesnila te šetnje ljubimaca uz nadzor.

“U skorijem periodu, Policija za pse će biti fokusirana na provjere da li su psi čipovani na teritoriji grada, što je i obaveza vlasnika pasa”, kazali su oni.

Policija za pse, kako oni navode, izlazi redovno na teren i djeluje po pozivu sugrađana.

Prema njihovim riječima, brigu o psima lutalicama i dalje preuzima Higijeničarska služba, a ne Policija za pse.

Podsjećamo, realizacija formiranja Policije za pse ostvarila se kako bi psi imali adekvatne uslove za život i boravak kod svojih vlasnika, ali sa fokusom na bezbjednost sugrađana.

“Sve informacije o radu Policije za pse, ali i prijave problema, mogu da se dobiju putem brojeva telefona 065/877-031 i 051/306-464”, naveli su iz Gradske uprave.

Izvor: Nezavisne
7,300FansLike
456FollowersFollow