Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Portugalci se žalili UEFA, traže kazne i VAR

Fudbalski savez Portugala teško se miri s ishodom utakmice protiv Srbije u Beogradu, te je odlučio da nastavi borbu za pravdu.

Dan poslije sporne završnice meča i nepriznatog gola Ronaldu, obratili su se direktno UEFA.

Uputili su protestnu notu u sjedište UEFA, i to protiv holandskog sudije i njegovih pomoćnika koji nisu vidjeli da je lopta prešla gol – liniju prije nego što ju je Stefan Mitrović izbacio u polje.

Traži se kazna za arbitre, kao i hitno uvođenje VAR sistema i gol tehnologije u nastavku kvalifikacija.

Iako je prilično očigledno da je gol trebao biti priznat i da je lopta čitavim obimom prešla gol – liniju, pomalo čudi ovoliko žustra reakcija Portugalaca. Razloga za to je nekoliko, prvenstveno jer je u pitanju rana faza kvalifikacija i Portugal, kao ubjedljivo najjača reprezentacija po imenima u grupi, ne bi trebao imati problema da se kvalifikuje na prvenstvo svijeta.

“Kratka pamet” Portugalaca

Drugi razlog je licemjerje Portugalaca i “kratka pamet” njihovog najboljeg igrača. Pored brojnih previda na štetu reprezentacije Srbije kroz istoriju vrijedi napomenuti i gol iz ofsajda koji je Ronaldu priznat u zadnjem meču ovih rivala u Beogradu. Taj meč je odigran u septembru 2019. godine u okviru kvalifikacija za EURO, na koji se Srbija nije plasirala.

Nije isključeno da UEFA u nastavku borbi za Svjetsko prvenstvo uključi i video tehnologiju, kao što je to slučaj u Ligi šampiona, Ligi Evrope i mnogim evropskim ligama, ali ishod meča u Beogradu će svakako ostati nepromijenjen.

Gradiskalive.com | A.Š.
7,200FansLike
440FollowersFollow