Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pošte Srpske: Građani u paketima slali čak i pčele

Iako se danas brzom poštom dostavlja sve i svašta, kuriri su se susreli i sa nesvakidašnjim pošiljkama, u kojima su bili spakovani psi, zečevi, kokoške pa čak i pčele.

Da se u paketima nerijetko nađu neobični sadržaji potvrdili su u “Poštama Srpske”, gdje ističu da se dešavalo da stanovnici pošalju i ručak najmilijima.

“U paketima su znali biti fazan, pas, zec, golubovi, pčele, ali i kokoške”, kazali su u “Poštama Srpske” za “Glas” dodavši da su brzom poštom dostavljali ugaone garniture, dijelove automobila kao što su haube i motori, a kroz ruke njihovih radnika prošli su i nebrojani prozori i vrata.

Neobičan sadržaj paketa ne čudi, jer kako su kazali u “Poštama Srpske” samo su prošle godine uručili više od 38 miliona pošiljki, što na području Srpske, tako i u inostranstvu.

Na pitanje šta se dešava sa pošiljkama koje nema ko da primi niti kome da se vrate, u “Poštama Srpske” su kazali da za njih važe posebni uslovi.

“Broj ovih pošiljki je neznatan u odnosu na isporučene, ali u tim slučajevima se paketi smatraju vlasništvom “Pošta”. Zavisno od toga šta se slalo, sadržaj se može uništiti ili prodati”, kazali su u “Poštama Srpske”, ističući da se neke pošiljke čuvaju godinu dana, dok se novac čuva tri godine.

Kako su pojasnili, u slučaju neisporučivih pošiljki u kojima se nalaze dokumenta, njih vraćaju nadležnom organu koji ih je izdao ili organu na čijem području je ta pošiljka primljena.

Penzionisanom poštaru Vladi S. radni vijek krasile su raznolike anegdote koje su činile svakodnevicu zanimljivom. Kako je ispričao za “Glas Srpske” dešavalo mu se i da mu sadržaj pošiljke zada glavobolju.

“Sjećam se kada sam prevozio paket u kojem je bio hrčak. Kada sam iznosio drugu pošiljku, životinjica je pobjegla, jer je progrizla karton u kojem je bila”, prisjetio se Vlado, koji je kazao da mu nije bilo lako da objasni kako je pošiljka “dobila noge”, iako nije bio kriv, jer je odgovoran za štetu koja je nastala zbog neodgovarajućeg pakovanja.

Pomoć sugrađanima

U “Poštama Srpske” napominju da se njihovi radnici uvijek nađu pri ruci korisnicima kojima je potrebna pomoć.

“Naše poštonoše na dostavnim rejonima koje opslužuju često pomažu starijim sugrađanima prilikom kupovine namirnica i lijekova, a nerijetko im pomognu oko sitnih kvarova u domaćinstvu”, kazali su u ovom preduzeću, ističući da im je drago da njihovi radnici pored posla nađu vremena i za nesebično djelo.

Izvor: Glas Srpske | Jelena Stanić
6,700FansLike