Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Postoji nekoliko vrsta vozača, koji ste vi?

Pa, naravno, žena za volanom! Koliko ste puta čuli ovu rečenicu? Trebalo bi da bude obrnuto i da žene kažu: Naravno, muškarac za volanom!

Muškarci su ubijeđeni da su mnogo bolji vozači od žena, ali istraživanja ih u tome demantuju, jer pokazuju da je to individualno, a ne stvar pola.

Osim toga, studije kažu da svako od nas može da se svrsta u određenu kategoriju vozača, bez obzira na to da li smo žena ili muškarac. Istraživači sa Londonske škole ekonomskih i političkih nauka ustanovili su tako sedam tipova ličnosti za volanom.

Jedan čovjek može da objedini nekoliko vrsta u sebi, a koji će se probuditi zavisi od konkretne situacije i okolnosti.

Evo kako izgleda tipologija

  • Učitelji – to su oni vozači koji imaju potrebu da partneru ili kolegama u saobraćaju ukazuju na greške, očekujući priznanje za svoj trud.
  • Takmičari – za njih je sve trka, pa će uvijek dodati gas kada pokušate da ih preteknete ili će zatvoriti prolaz drugima. Zbog takmičarskog duha često izazivaju nesreće.
  • Osvetnici – oni svjesno kažnjavaju vozače koji, po njihovom mišljenju, nemaju saobraćajnu kulturu, pa ili usporavaju ili blokiraju druge automobile na drumu.
  • Sveznalice – oni su uvijek u pravu, pa ćete ih čuti kako superiorno komentarišu svakog vozača, jer samo oni znaju da voze. Skloni su da drugima dobacuju i kroz otvoreni prozor kako je bolje da ostave volan.
  • Bjegunci – oni dok voze uglavnom slušaju muziku ili pričaju telefonom, sa slušalicama obavezno, jer im je to način da pobjegnu od frustracija koje izazivaju drugi vozači.
  • Filozofi – to su oni smireni, opušteni i pribrani vozači, koje niko ne može da naljuti u saobraćaju.
Izvor: magazin.novosti.rs
7,300FansLike
456FollowersFollow