Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Potrošači obavezni da potpišu ugovor sa Elektroprivredom

Potrošači električne energije u Republici Srpskoj bili su obavezni da do kraja 2021. godine potpišu ugovore o snabdijevanju električnom energijom sa Direkcijom za javno snabdijevanje Elektroprivrede Republike Srpske.

Koordinator uslužnih centara za područje Krajine, Danijela Leščen rekla je da je zbog epidemioloških mjera rok za potpisivanje ugovora produžen do daljnjeg.

„Potrošači sklapaju ugovor sa Elektroprivredom Republike Srpske kao ovlaštenim javnim snabdjevačem električne energije. Trenutni broj aktivnih ugovora na području Krajine iznosi 264 316 i od tog broja 30 odsto kupaca je potpisalo zakonom obavezne ugovore o snabdijevanju električnom energijom“, navela je Leščen i naglasila da za sada nisu predviđene restrikrtivne mjere ali da se u narednom periodu može očekivati obustava električne energije za sve kupce koji ne budu imali potpisan ugovor.

Za potpisivanje ugovora, prema riječima Leščen, potrebno je da vlasnici objekta ponesu ličnu kartu u jedan od uslužnih centara na području Krajine.

„Na sve jednom uslužnom centru možete da zaključite ugovore i za druge gradove. Ako imate nekretninu u Banjaluci, Prnjavoru ili Laktašima zaključivanje ugovora možete da završite u Gradišci ili obrnuto“, naglasila je Leščen.

Ona je istakla da se kod promjene vlasnika nekretnine vrši preregistracija za koju su osim lične karte i potvrde o izmirenom dugu po zadnjem obračunu potrebni dokazi o vlasništvu nad mjernim mjestom koji podrazumijevaju dokumente kao što su kupoprodajni ugovor, ugovor o zamjeni, rješenje o nasleđivanju, ugovor o poklonu, izvod iz zemljišnih knjiga, posjedovni list, izvod iz knjiga uloženih ugovora, rješenje o ostavini, izvod iz matične knjige umrlih uz potpisanu izjavu o preuzimanju obaveza na mjernom mjestu, presude suda kojom je utvrđeno vlasništvo ili rješenje o privremenom korišćenju objekta izdato od strane nadležnog organa.

Leščen je istakla da su ugovori trajni i pozvala potrošače da uredno izmiruju svoje obaveze i ako nisu da potpišu ugovor sa Elektroprivredom Republike Srpske o snabdijevanju električnom energijom.

Izvor: radiogradiska.com
7,300FansLike
457FollowersFollow