Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Potvrđeno iz Ministarstva: Ovo su neradni dani u Srpskoj u januaru

Povodom Nove godine i Dana Republike, a u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, Zakonom o Danu Republike Srpske i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske 1, 2. i 9. januar 2024. godine biće neradni dani u Republici Srpskoj.

“U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti”, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

Takođe, Vlada Republike Srpske je usvojila Zaključak da i 08. januar 2024. godine (ponedjeljak) proglasi neradnim danom.

“Toga dana neće raditi: republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove. Rukovodioci republičkih organa i organizacija, organa jedinica lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova obavezni su do kraja 2024. godine organizovati rad, radi ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana”, pojasnili su iz resornog ministarstva.

Neradni dani su i 06. i 07. januar 2024. godine kada vjernici pravoslavne vjeroispovijesti obilježavaju Badnji dan i Božić, te oni tih dana imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.

Gradiskalive.com
6,700FansLike