Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Poznata imena dvojice uhapšenih u Gradišci, treći u bjekstvu

Saši Trnjaninu (47) iz Gradiške i njegovom sugrađaninu Miroslavu Majstorcu (44) od kojih je policija u akciji “Armagedon” oduzela oko 62 kg skanka vrijednog oko 250.000 maraka predložen je pritvor, dok je predmetom obuhvaćen i D.L. iz Gradiške koji se nalazi u bjekstvu.

Naime, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja osumnjičenih, stavio je Okružnom sudu u Banjaluci prijedlog za određivanjem mjere pritvora Trnjaninu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u vezi sa krivičnim djelom krađa energije i za Majstorcu za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Izvještaj je dostavljen i protiv lica D.L. iz Gradiške (lice nije dostupno organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu) zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, navode iz Tužilaštva.

Dodaju da ih terete da su od 5. januara do 8. maja ove godine u Boku Jankovcu u Gradišci zajedno i po prethodnom dogovoru, u pomoćnom objektu kuće koju koristi prvoosumnjičeni nabavili su opremu i sjemena, te zasadili i uzgojili skank.

Izvršenim pretresom od strane policijskih službenika PU Gradiška u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka i po naredbi nadležnog suda, privremeno su oduzete 151 stabljika koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank, ukupne mase oko 62 kilograma.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti”, navode iz Tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjećamo, pretresom osim droge pronađene i izuzete UV lampe, saksije, sredstva za tretiranje stabljika, odvlaživači vazduha, klima uređaji, kao i ostala prateća oprema koja je zatečena na licu mjesta.

Takođe je utvrđeno da se osumnjičeni neovlašteno priključio na eneregetsku mrežu, čime je neovlašteno koristilo električnu energiju.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike