Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Predao se jedan od organizatora kriminalne grupe sa područja Gradiške

Predrag Petković (35) osumnjičeni u predmetu “Storidž”, nakon višemjesečnog bjekstva, u prisustvu advokata predao se Tužilaštvu BiH.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH osumnjičeni je potraživan međunarodnom potjernicom, a osumnjičen je za više krivičnih djela.

“Navedeni osumnjičeni pod istragom je u predmetu kodnog naziva “Storidž”, koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama, kao jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe sa područja Gradiške i drugih mjesta. Osumnjičen je za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, krijumčarenjem ljudi, te krivičnim djelom teška krađa”, navode iz Tužilaštva.

Radi se o predmetu za organizovani kriminal, koji je povezan sa međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim krivičnim djelima u kojem tužilaštvo, u saradnji sa partnerskim institucijama u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta vodi istragu protiv grupe koja je djelovala na području BiH i inostranstva.

Osumnjičeni je duže vremena bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijeće odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Izvor: Nezavisne / Ljiljana Radić
6,200FansLike