Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Predložen pritvor za uhapšene dilere droge u akciji “Fugitive”

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za pet lica uhapšenih u akciji “Fugitive”, koja su osumnjičena za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i omogućavanje uživanja droge.

Pritvor je predložen za Srđana (22) i Sašu Rađevića (47), Dragana Popovca (52) i Stefana Trninića (29) iz Gradiške, te Vlatka Blaževića (47) iz Travnika, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Prijedlog za pritvor zajedno sa prijedlogom sudu za raspisivanjem potjernice stavljen je za osumnjičeno lice u bjekstvu čiji su inicijali E.D. (39) iz Gradiške.

Od sredine 2020. do 20. decembra ove godine osumnjičena lica su nabavljala, držala radi prodaje, posredovala u prodaji i prodavala marihuanu i kokain korisnicima na području Banjaluke i Gradiške.

Tužilac je prijedlog za određivanje mjere pritvora donio zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te da bi osumnjičeni mogli ponoviti krivično djelo, navodi se u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Osumnjičena lica su uhapšena u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet, policijskih uprava Banjaluka, Gradiška i MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Izvor: Agencije
7,300FansLike
456FollowersFollow