Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pregršt medalja i diploma za osnovce iz Gradiške

Učenici Osnovne škole „Vasa Čubrilović“ iz Gradiške pobijedili su ove godine na rekordnom broju takmičenja iz nekoliko predmeta i vannastavnih aktivnosti.

Foto: Milan Pilipović

Najnoviji uspjeh je prvo mjesto na regionalnom i drugo na republičkom takmičenju iz istorije na temu „Kultura sjećanja i pamćenja“.

Učenici osmog razreda Filip Misimović, Anja Vujić i Milica Borković, zajedno s nastavnicom Milicom Golić, svoj takmičarski rad posvetili su znamenitoj gradiškoj porodici Čubrilović.

Čubrilovići

“Za izbor teme imali smo mnogo razloga. Članovi ove porodice su naučnici, istoričari, prosvjetari, medicinari, koji su dali veliki doprinos napretku naše sredine. Po Vasi je naša škola dobila ime, a njegov brat Veljko, učitelj i prosvetitelj, bio je učesnik Sarajevskog atentata i svoje ime upisao među besmrtne srpske heroje”, kazala je nastavnica Milica Golić, rekavši da su učenici veoma predano radili na pripremi teme.

Foto: Milan Pilipović

Ona takođe naglašava da su u 12 slajdova, riječima, fotografijama, dokumentima i video-snimcima prikazali najvažnije događaje iz života porodice Čubrilović.

“Na osnovu uspjeha na takmičenjima i pohvala istoričara koji su ocjenjivali naš rad shvatili smo da je veliki trud adekvatno vrednovan. Vjerujemo da smo time doprinijeli shvatanju uloge porodice Čubrilović u našoj istoriji”, izjavila je Milica Golić za Srpskainfo.

Foto: Milan Pilipović

Inače, nedavno je u Gradišci, u produkciji Zavičajnog muzeja, snimljen dokumentarno-igrani film „Učitelj u lancima“ posvećen Veljku Čubriloviću. Nagrađeni učenici kažu da je i to pozitivno uticalo na njihovo opredjeljenje za temu i pomoglo jednostavnijem shvatanju uloge Veljka, Vase, Stake, Branka i ostalih Čubrilovića u istoriji Gradiške.

Pobjednici

Od ostalih rezultata na takmičenjima u ovoj uglednoj ustanovi podsjećaju na uspjehe iz informatike, srpskog jezika, vjeronauke i drugih predmeta.

Stefan Golub, učenik osmog razreda, pobjednik je opštinskog takmičenja iz informatike, a na regionalnom je zauzeo drugo mjesto. Njegov vršnjak Marko Radonić je drugi iz istog predmeta na opštinskom takmičenju. Andrej Lakić, učenik sedmog razreda, osvojio je drugo mjesto iz srpskog jezika na opštinskom takmičenju.

Minja Brkić, učenica osmog razreda, pobijedila je na opštinskom takmičenju u recitovanju.

Vrijedne uspjehe na opštinskim i regionalnim takmičenjima postigli su i učenici Katarina Škorić, sedmim mjestom iz vjeronauke na opštinskom, a Marko Radonjić desetim mjestom na republičkom takmičenju iz informatike.

U radu sa učenicima istakli su se nastavnici Milica Golić, Vesna Milinović, Slađana Drinić, Nenad Pećo i Nikolina Gvozden.

Izvor: srpskainfo.com | Autor: Milan Pilipović
7,400FansLike
459FollowersFollow