Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Prevareni Banjalučani: “Lazićeva se pozivala na svoje političke veze i uticaje”

Protiv Danijele Lazić (39) policija je podnijela izvještaj banjalučkom tužilaštvu zbog sumnje da je počinila ukupno 14 krivičnih djela, a kojima je ostvarila korist od 36.162 marke.

Saopšteno je ovo iz Policijske uprave Banjaluka, gdje su naveli inicijale osumnjičene. Ona se sumnjiči za 11 prevara i tri krivična djela lažno predstavljanje.

Dok Lazićeva demantuje da je odgovorna za ove prevare, oštećeni su do detalja opisali na koji način im je ona mjesecima izvlačila pare.

Obećala podsticaj

Neki od prevarenih Banjalučana ispričali su da se ona tokom razgovora pozivala na to da ima jake političke veze, da poznaje funkcionere, ali i na to što je kandidat SDS za odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

Nekima je pričala kako ima dobre veze u ministarstvima u Vladi RS, da jedno ministarstvo prodaje 20 službenih automobila i da će ih ona sve kupiti i dobiti „ispod cijene“. Govorila im je da će, ako na vrijeme njoj daju kaparu, oni dobiti vozilo dosta povoljnije.

“Srpskainfo” je objavila kako je prevarila Ratka Š. za 17.000 maraka, prilikom kupovine tri automobila, a sada donose detalje koliko je Lazićeva bila bahata prilikom varanja njegovog oca i sestre.

Njegovom ocu B.Š. je uzela oko 1.000 maraka, na osnovu obećanja da će dobiti podsticaj za poljoprivrednike od 30.000 maraka. Ona se s njim nalazila u Banjaluci i uzimala novac u više navrata. Predstavljala mu se kao inspektor kriminalističke policije u Policijskoj stanici Lauš. Novac je od njega izvlačila pod raznim izgovorima.

Legalizacija kuće

Ratkovu sestru B.Š.B. je Lazićeva prevarila za 2.070 maraka.

Sve je krenulo kada je Ratko nazvao Lazićevu i pitao može li pomoći njegovoj sestri oko legalizacije kuće.

Rekao joj je da je ona papire za legalizaciju kuće predala još 2016. godine. Lazićeva je obećala pomoć i isti dan nazvala njegovu sestru i tražila da se nađu. Kada su se vidjele ona joj je rekla da njen zahtjev nije ušao u postupak i zatražila 930 maraka, kako bi pomogla oko legalizacije.

Poslije toga više puta ju je Lazićeva pozivala i tražila dodatne pare, kako bi završila legalizaciju. Čak joj je tvrdila i da joj je kuća sagrađena dijelom na putu, pa da i to mora platiti.

Kada je vidjela da kuća uopšte nije prošla legalizaciju, B.Š.B. je od nje zatražila da joj vrati pare, ali ona to nije uradila.

Uvijek novi izgovori

Jednoj žrtvi lažno se predstavljala kao inspektorka za porodično nasilje, koja radi u Doboju i Banjaluci. On je ispričao da Lazićevu i njenog supruga poznaje oko pet godina, te da ga je prošle godine zvala i tražila od njega da kupi prase.

Kada joj je predao prase ona je rekla da je kandidat SDS za odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

Obećala mu je da mu može srediti podsticaj od 20.000 maraka koje Grad Banjaluka dodjeljuje poljoprivrednicima.

Tokom idućeg perioda više puta ga je zvala i tražila novac, kako bi navodno obezbijedila podsticaje. Osim toga, rekla je i da ću mu pomoći prilikom renoviranja kuće, ali i njene legalizacije. Međutim, poslije nekog vremena I.R. je shvatio da je prevaren, ali je bilo kasno, pošto joj je već dao 3.800 maraka.

Osumnjičena je da je prevarila i T.Š. iz Banjaluke, kojoj je takođe obećala pomoć prilikom dobijanja podsticaja. Rekla joj je da joj može srediti podsticaj od 4.000 maraka. Zatim je zatražila 141 marku kako bi platila određene takse. Nakon što joj je uplatila novac, oštećena nikada nije dobila podsticaj, a Lazićeva je uvijek smišljala nove izgovore zbog čega još nije dobila novac.

Frizerka

Banjalučanku D.T. prevarila je za 3.000 maraka. Lazićeva je od nje uzela određenu robu i dogovorili su da ona vrijedi oko 3.200 maraka. Dogovor je bio da je plati u tri rate. Nakon što nije dobila pare D.T. je pozvala Lazićevu i pitala gdje je novac, a ona je tvrdila da je vjerovatno došlo do neke greške u banci i da je ona uplatila potrebni iznos. Lazićeva joj se predstavljala i kao inspektor u Gradskoj upravi Banjaluka. Kada je oštećena shvatila da neće dobiti pare, tražila je da se nađu i tom prilikom Lazićeva joj je dala samo 200 maraka.

Ona je prevarila i vlasnika auto-praone, kojem se predstavila kao vlasnica više butika širom BiH, te je dovozila vozila na pranje, a nije plaćala. Njemu je ostala dužna oko 100 maraka.

Lazićeva je prevarila i svoju frizerku Ž.M, koju poznaje duže od 10 godina. Ona joj je prošle godine ponudila da može srediti da dobije podsticaj od 15.000 maraka za otvaranje frizerskog salona. Frizerka je to odbila jer je bilo vrijeme korone, ali Lazićeva nije odustajala. Rekla je da može njenim roditeljima srediti podsticaj od 15.000 maraka, ali da joj je uplate 350 maraka. Oni su joj novac uplatili, ali podsticaj nisu dobili.

Reagovanje Danijele Lazić

Nakon što je “Srpskainfo” objavila prvi tekst u vezi sa prevarama koje je počinila Lazićeva, na njihov mejl stiglo je reagovanje od osobe koja se potpisala kao Danijela Lazić.

Njeno reagovanje prenosimo u cjelosti, bez lektorisanja.

“Postovani ovim putem vas molim da objavu da sam prevarant i ostalo ja dantujem i sve sto nema dokaza i nije dokazano da sam se lazno prestavljala i ostalo moje ime i prezime nemozete tako obljavljivat i sliku ja vas molim da to skinete vas novinar koji je bio urednik bice podnesema prijava za zloupotrebu slike i objave javno bez dokaza obracam vam se putem mela i trazim odgovor od vas i demantujem vasu objavu”, napisano je u poruci.

Izvor: srpskainfo.com
7,300FansLike
456FollowersFollow