Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Pri kraju sanacija pukotine u ulici Kneza Lazara, novi problemi u Hilandarskoj (Foto)

Na raskrsnici ulica Vidovdanska i Kneza Lazara u Gradišci od maja se, zbog radova na sanaciji ulegnuća, ne saobraća ovom ulicom.

Stručni timovi komunalnog preduzeća „Vodovod“ utvrdili su da je došlo do pucanja kanalizacionog kolektora koji vodi prema pumpnoj stanici Kej.

Problem je uslovljen padom nivoa podzemnih voda, došlo je do slijeganja tla, napuknuća kolektora i uvlačenja nasipnog materijala, pojašnjavaju u nadležnom preduzeću. Radovi su u završnoj fazi i za mjesec dana bi, koliko je potrebno da se teren stabilizuje, ova saobraćajnica mogla biti u punoj funkciji.

U međuvremenu se, u blizini ove lokacije, pojavio novi problem. Nastala je pukotina na asfaltu u Hilandarskoj ulici koja se naslanja na glavnu Vidovdansku ulicu. Direktor „Vodovoda“ Sandro Zeničanin smatra da nije došlo do pucanja kolektora, već da je to posljedica djelovanja podzemnih voda i uvlačenja nasipnog materijala u kolektor. Radovi na iskopu će početi narednih dana kako bi se detaljno utvrdio uzrok.

Radnici KP „Vodovod“ će u narednom periodu biti angažovani na lokaciji gdje se gradi kružna raskrsnica „Jabuka“, kako bi zamijenili preostali dio potisnog cjevovoda prema gradu. Rušenjem nadvožnjaka, stvoriće se uslovi da se zamjena jednog od glavnih čvorišta vodovodnog sistema kompletira.

Izvor: radiogradiska.com | Sanja T.
7,200FansLike
457FollowersFollow