Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Prodaju karte iz Banjaluke, a ne znaju kada će poletjeti

Kompanija “Ryanair” ponovo je počela prodaju avionskih karata za letove iz Banjaluke prema evropskim gradovima, mada je još neizvjesno kada će se njihove letjelice iz Mahovljana vinuti u nebo.

“Zbog restrikcija putovanja, koje su i dalje aktuelne, ljetni raspored za letove ka Banjaluci se još razmatra”, rekli su za “Nezavisne novine” iz “Ryanaira” na pitanje kada će ponovo uspostaviti letove iz Banjaluke.

Prema informacijama dostupnim u ovom momentu, bude li sve teklo po planu, nije isključeno da će njihovi letovi iz Banjaluke biti obnovljeni već od 1. maja.

Naime, nakon duge pauze, izazvane virusom korona, karte je moguće kupiti za Beč, Brisel, Berlin, Frankfurt, Memingen i Geteborg.

Za glavni grad Austrije bi se, ako se obistini plan koji se odnosi na prodaju karata, moglo poletjeti 4. juna, a za prijestonicu Belgije već 3. maja.

U maju moguća obnova letova

Sudeći po informacijama sa zvaničnog sajta “Ryanaira”, u maju bi mogla da budu obnovljena i sva tri leta sa banjalučkog aerodroma u njemačke gradove. Startovalo bi se sa Memingenom, a karte je moguće kupiti za 1. maj, već dan kasnije moglo bi se poletjeti za Berlin, a dan nakon prijestonice Njemačke – i za Frankfurt.

Za Švedsku, odnosno Geteborg, kartu je moguće kupiti počevši od leta koji je planiran za 3. maj, dok za italijanski Milano datum mogućeg prvog leta još nije poznat.

Iz “Aerodroma Republike Srpske” potvrdili su da je sa banjalučkog aerodroma trenutno moguće letjeti samo za glavni grad Srbije.

“Trenutno sa našeg aerodroma saobraća ‘Air Serbia’ letovima Beograd – Banjaluka – Beograd ponedjeljkom”, rekli su za “Nezavisne novine” iz “Aerodroma Republike Srpske”.

Kada je riječ o ponovnom uspostavljanju letova kompanije “Ryanair”, “Aerodromi Republike Srpske” još nemaju nikakva saznanja.

“Svakako ćemo obavijestiti javnost čim dobijemo lijepe informacije o letovima iz kompanije ‘Ryanair’”, rekla je Sanela Kasalović, portparol “Aerodroma Republike Srpske”.

Jedan Banjalučanin, koji je u aprilu prošle godine imao rezervisan let za Frankfurt, rekao je da je let otkazan nakon što je Njemačka uvela kovid restrikcije.

“‘Ryanair’ mi je poslao e-mail u kojem su me obavijestili da mogu tražiti novac nazad ili rezervisati neki drugi let. Ja sam tražio povrat novca i još čekam da mi ga vrate. Rekli su da će malo potrajati jer imaju veliki broj otkazanih letova”, rekao je ovaj Banjalučanin.

Avione koji lete sa banjalučkog aerodroma je na više mjeseci prizemljila složena epidemiološka situacija izazvana virusom korona. Slična situacija zabilježena je i na aerodromima u Sarajevu i Tuzli.

Sa sarajevskog aerodroma ranije je rečeno da intenzivno rade na povećanju broja letova i povratku avio-kompanija koje su usljed negativnih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, značajnog pada potražnje, kao i restrikcija za ulazak bile primorane obustaviti ili redukovati svoje letove za Sarajevo.

Izvor: Nezavisne | Autor: Dragan Sladojević
7,300FansLike
456FollowersFollow