Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Provjerite da li je gotova vaša elektronska zdravstvena kartica

Osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske na internet stranici Fonda mogu da provjere da li je za njih izrađena elektronska zdravstvena kartica i u kojoj poslovnici se nalazi.

“Budući da je veliki broj građana zainteresovan da preuzme svoju elektronsku karticu, mogućnost provjere na internet stranici Fonda na ovom linku značajno će ubrzati ovaj proces, jer će osiguranici tačno znati u kojoj poslovnici treba da preuzmu svoju elektronsku karticu”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko vam se na sajtu prikaže greška potrebno je refrešovati stranicu.

Iz Fonda ističu da su elektronske kartice izrađene na osnovu evidencija osiguranika u timovima porodične medicine.

“U slučaju da se desi da za nekog osiguranika nije napravljena elektronska kartica, on može u nadležnoj poslovnici Fonda podnijeti zahtjev za izdavanje elektonske kartice i u najkraćem roku biće mu izrađena kartica”, pojasnili su iz Fonda.

Kartice bi trebalo da se nalaze u poslovnicama Fonda u onim opštinama u kojima su osiguranici registrovani i u timove porodične medicine.

U Fondu podsjećaju da je prva elektronska kartica besplatna.

“Elektronska kartica sadrži ime i prezime osiguranika, datum rođenja, identifikacioni broj, kao i broj kartice. Služi da se provjeri status osiguranja osiguranika, odnosno da li je uplaćen doprinos za zdravstveno osiguranje. Sa njenom upotrebom, prestaje i potreba ovjeravanja zdravstvenih knjižica”, naglašavaju u Fondu.

U saopštenju je istaknuto da Fond nije predvidio rokove za preuzimanje elektronskih kartica, upravo zbog aktuelne epidemiološke situacije, te nijedno pravo neće biti uskraćeno ukoliko osiguranici još nisu preuzeli svoju elektronsku karticu.

“Takođe, realizatori projekta Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) kreirali su portal (www.izis.org) na kojem se mogu pronaći korisne informacije o samom projektu, koje su njegove prednosti, šta je elektronski karton, ko mu može pristupiti i druge slične informacije o IZIS-u”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Agencije
7,400FansLike
458FollowersFollow