Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Psi “haraju” Gradiškom, kazni nema (Foto)

Izgled gradskih parkova, trgova, ulica i drugih javnih površina u Gradišci, za čije uređenje se koriste pozamašna sredstva i ulaže veliki trud, oskrnavljeni su psima i psećim izmetom kojeg gotovo niko od njihovih vlasnika ne sakuplja niti svoje ljubimce drži pod kontrolom.

Psi lutalice kojih takođe ima mnogo, poseban su problem prisutam u gradu na Savi u posljednjih dvadeset godina.

Sagovornici portala “Srpskainfo”, smatraju da vlast mora primjenjivati rigoroznije mjere.

“Pse lutalice treba pohvatati i trajno zbrinuti u zatvorenom prostoru. Vlasnički psi, nažalost, veći su problem. Drastično je povećan broj porodica i pojedinaca koji imaju pse kao kućne ljubimce. Oni ih drže u kućama, stanovima, u neuslovnim prostorijama. U šetnji sa svojim ljubimcem, niko ne nosi vrećice niti sakuplja pseći izmet, osim malog broja vlasnika pasa”, kazao je Milanko Vujić iz Gradiške.

Zbog toga je velika mogućnost zaraze djece koja se igraju u parkovima, gdje je izmeta najviše. Zato su mnogi Gradiščani revoltirani, iznoseći više prijedloga kako bi ovaj problem bio umanjen.

“Komunalna policija bi trebala biti energičija i kažnjavati svakoga ko sa javne površine ne pokupi izmet svoga psa ili ga vodi bez korpe na njušci. Grad bi trebao odrediti lokaciju, park za pse, po ugledu na Banjaluku. To bi bio bar jedan korak ka rješenju ovog višegodišnjeg problema. Nikome ne treba zabraniti da ima psa, ali mora poštovati red i zakon”, predlaže Boško Grbić iz Gradiške.

Psi ometaju i učesnike u saobraćaju te ostale stanovnike Gradiške.

Napadi pasa takođe su učestali, ali ovaj problem, bez obzira na dobre namjere, niko nije uspio da riješi.

Vlasti u Gradišci se mijenjaju, ali problem pasa ostaje, kao loša i nerješiva „tekovina“.

Izvor: srpskainfo.com | Milan Pilipović
7,300FansLike
458FollowersFollow