Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PU Gradiška apeluje na sve građane da zaštite svoju imovinu

Predstoji nam period godišnjih odmora i veći broj građana svoj odmor planira van svog doma. Tim povodom Policijska uprava Gradiška uputila je apel svim građanima da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako njihov stan ili kuća ne bi bili meta lopova.

“Obzirom da se najveći broj provala u stanove događa za vrijeme godišnjih odmora ili u dane vikende kada ne boravite u svom domu, upravo iz tog razloga potrebno je da budete obazrivi i preduzmete određene mjere. Prvenstveno, prilikom kretanja na odmor novac, zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne ostavljati u kući ili stanu, već u banci ili dati nekom od rodbine na čuvanje. Nikad ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer kriminalci vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i odnose novac i vrijedne predmete”, navodi se u saopštenju policije.

Iz policije napominju da ne treba ostavljati ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima. Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu.

“Nije poželjno odavati utisak odsustva od kuće ili stana, kao što je na primjer spuštene roletne, jer kriminalci i to prate, te ukoliko primijete da su roletne spuštene nekoliko dana zaključiće da nema nikoga u stanu”, navodi se u saopštenju.

Ne preporučuju ni pretjerano objavljivanje slika sa odmora na društvenim mrežama i dodaju da komšije obavijestite o odustvu i ukoliko primijete bilo kakva sumnjiva i nepoznata lica i vozila ili buku u vašem stanu, da o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122, a koji može biti i anoniman.

“Poštovani građani, sprečavanje kriminala je odgovornost svih i zato pratite i uočavajte kretanje sumnjivih lica i vozila u vašem okruženju, a o svemu sumnjivom, odmah obavijestite policiju”, zaključili su iz PU Gradiška.

Gradiskalive.com
7,400FansLike
459FollowersFollow