Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PU Gradiška vršiće kontrolu držanja i skladištenja legalnog oružja

MUP RS je u skladu sa zaključcima Prve vanredne sjednice Vlade posvećene tragičnim događajima u Srbiji, pokrenulo niz aktivnosti, među kojima je kontrola strelišta i streljačkih klubova koja je juče izvršena na području cijele Republike Srpske kojom nisu utvrđene nepravilnosti.

Iz Policijske uprave Gradiška kažu da u Gradišci nema registrovanih strelišta i streljačkih klubova, ali da će raditi na drugim planiranim aktivnostima.

„U narednom periodu, metodom slučajnog uzorka, kod građana ćemo vršiti kontrolu držanja i skladištenja legalnog oružja. Vlasnici oružja znaju šta je zakonom propisano i da ukoliko napuštaju mjesto boravišta na duže od 60 dana oružje moraju predati najbližem organu unutrašnjih poslova“, rekao je Slobodan Torbica, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Odsjek civilne zaštite Gradske uprave grada Gradiška apeluje na građane da ukoliko imaju ili pronađu minsko-eksplozivna sredstva, o tome odmah obavijeste službu Civilne zaštite ili policijsku stanicu putem besplatnog telefonskog broja 121 ili 051/ 814-753.

“Nakon nesretnih dešavanja u Srbiji zaprimili smo nekoliko poziva i preuzeli smo odrđenu količinu minsko-eksplozivnh sredstava. Mi smo tu da preuzmemo sva minsko-eksplozivna sredstva i municiju koja je nelegalno u posjedu građana”, rekao je Slobodan Knežević, šef Odsjeka civilne zaštite Gradske uprave grada Gradiška.

Izvor: radiogradiska.com | G. Vlainić
6,700FansLike