Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Racije u Banjaluci: Kršili mjere, točili alkohol maloljetnicima

Banjalučka policija je tokom vikenda u ugostiteljskom objektu u vlasništvu A.P. zatekla 66 osoba prilikom provjere poštovanja odredbi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka izvšili su raciju u tri ugostiteljska objektu u Banjaluci, navedeno je u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

“U okviru ovih aktivnosti izdata su četiri prekršajna naloga vlasnicima i konobarima u dva ugostiteljska objekta zbog počinjenog prekršaja posluživanje alkohola. Takođe, u dva ugostiteljska objekta zatečeno je devet maloljetnih lica kako konzumiraju alkoholna pića. Obaviještene su nadležni inspekcijski organi, koji će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navodi se u saopštenju.

Oduzet “bokser”

Kako se precizira, kod jednog maloljetnog lica pronađen je i oduzet “bokser” te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

“Kod lica inicijala A.P. pronađen je i oduzet lanac sa trideset alki i katancem i kod lica inicijala D.I. pronađena je i oduzeta drvena palica. Licima su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 41. Zakona o oružju i municiji.”

Takođe, na području Policijske uprave Banjaluka, izvršena je kontrola 153 ugostiteljska objekta u vezi s poštovanjem odredbi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Upustva instituta za javno zdravstvo RS i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, a nepravilnosti u radu nisu utvrđene, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Izvor: Nezavisne / Autor: Nataša Martić
7,300FansLike
456FollowersFollow