Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Radišićeva firma jedina na konkursu za zgradu UIO u Banjaluci

Ponuda fime “Grand Trade” jedina je koja je u traženom roku stigla na oglas za kupovinu objekta za smještaj Glavne kancelarije Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci i objekta za potrebe smještaja Regionalnog centra Banjaluka.

“Konstatovano je da je u traženom roku stigla jedna ponuda i to od ponuđača Grand Trade d.o.o. iz Banjaluke, pri čemu je za potrebe kancelarijskog i višenamjenskog prostora (sale za sastanke, prostorije za smještaj servera…), ponuđač dostavio ponudu u količini od 12.280 m2 ukupne cijene u iznosu od 71.119.620,00 KM s PDV-om, dok je za potrebe parking prostora ponuđeno 4.740 m2 ukupne cijene u iznosu od 27.451.710,00 KM s PDV-om”, stoji u saopštenju UIO BiH.

Kako je navedeno, komsija će u narednom periodu vršiti postupak evaluacije pristigle ponude u smislu ispunjenosti svih uslova traženih u javnom oglasu.

Oni su podsjetili da Uprava za indirektno oporezivanje još od 2007. godine pokušava riješiti smještaj zaposlenih u Glavnoj kancelariji u Banjaluci i zaposlenih u Regionalnom centru Banjaluka.

“U početku se ovaj problem pokušao riješiti na način da se kupi zemljište za izgradnju objekta u Banjaluci, te se u nekoliko navrata sa nadležnima u Gradu Banjaluka pokušalo iznaći adekvatno zemljište za izgradnju objekta UIO u Banjaluci, međutim rješenje se nije našlo”, istakli su oni.

Do danas su u četiri navrata pokušavali da kupe gotov objekat u Banjaluci, međutim, kako navode, i ovi postupci su bili bezupješni.

Podsjećamo, vlasnik fime “Grand Trade” je kontraverzni biznismen Mile Radišić.

Izvor: Nezavisne
6,700FansLike