Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Radost vozača kratko trajala: Poskupljuje gorivo u Srpskoj

Gorivo u Republici Srpskoj će do vikenda na benzinskim pumpama biti skuplje za pet do 10 feninga, potvrdio je za “Nezavisne” Jovica Vučković, predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.

“Litar dizela na pumpama u Srpskoj trenutno košta od 2,7 do 2,9 KM, zavisi od regije. Benzin je trenutno na cijeni od 2,35 do 2,6 KM. Nakon poskupljenja očekujemo da cijena dizela ne bude veća od 2,9 KM”, kazao je Vučković.

Prema njegovim riječima, najveći razlog ovog poskupljenja goriva je taj što su cijene nafte na svjetskom tržištu porasle.

“Ona je skočila sa 74 dolara po barelu na 81 i to će se morati odraziti i na naše cijene. Porasle su cijene kod naših dobavljača i zbog toga moramo da povećamo cijene goriva. Ipak, cijena nafte je za sad stabilna i nema nikakve naznake da će dodatno i u značajnijem iznosu ići gore”, rekao je Vučković.

Na pitanje da li poslije ovih poskupljenja možemo očekivati i niže cijene dizela i benzina, Vučković odgovara da to sve zavisi od cijena na tržištu i da se ne može unaprijed znati kakva će situacija biti u narednom periodu.

Iako su se vozači nadali, jer su tako distrubuteri najavljivali, da do kraja ove godine ne bi treblo da dođe do poskupjenje goriva to se nije obistinilo i tako im je radost kratko trajala.

Izvor: Nezavisne
7,300FansLike
456FollowersFollow